Zobrazit minimální záznam

Microbiological load of raw materials (products) at downtimes in storage tanks and equipments
dc.contributor.advisorVejsová, Marcela
dc.creatorKasalová, Lucie
dc.date.accessioned2018-10-19T08:44:39Z
dc.date.available2018-10-19T08:44:39Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/98105
dc.description.abstractLucie Kasalová Mikrobiologická zátěž surovin při prostojích v zásobních tancích a zařízeních Bakalářská práce Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Zdravotnická bioanalytika Cíl práce: Cílem bakalářské práce je zjistit, zda suroviny používané pro potravinářskou výrobu je možné využívat po dobu doporučeného skladování, ale i po uplynutí této doby a v jaké míře jsou ovlivněny nárůstem mikrobů. Dále charakterizovat klasické kultivační metody využívané v mikrobiologii potravin a popsané postupy stanovování mikroorganismů v potravinách. V experimentální části, která se zabývá testováním surovin (ovocných koncentrátů) uchovávaných v zásobních tancích, se pokusíme zjistit, v jaké míře podléhají mikrobiologické zátěži. Pro porovnání výsledků experimentální části budou zvolena dvě místa odběru vzorku - první na panelu u zásobního tanku, druhé na míchacím tanku, kdy jde surovina do výrobní části. Metody: Teoretická část je zaměřena na popis kultivačních metod používaných v mikrobiologických laboratořích pro stanovení jednotlivých druhů mikroorganismů, především stanovení celkového počtu mikroorganismů, stanovení počtu plísní a kvasinek atd. V praktické části byly sledovány odlišnosti v počtech mikroorganismů v ovocných koncentrátech při prostojích ve výrobní sféře, kdy docházelo k...cs_CZ
dc.description.abstractLucie Kasalová Microbiological load of raw materials at downtimes in storage tanks and equipments Bachelor thesis Charles University, Faculty of Pharmacy in Hradec Králové Health bioanalytics Background: The aim of bachelor thesis is to find out whether the raw materials, used for food production, can be used for the recommended storage period but also after this period and to what extent they are affected by the increase of microbes. Further characterize the classical cultivation methods used in food microbiology and the process for the determination of microorganisms in food. In the experimental part, which deals with the testing of raw materials (fruit concentrates) stored in storage tanks, we try to find out to what extent they are subject to microbiological stress. For the comparison of the results of the experimental part, two sampling points will be selected - the first on the panel for the tank, the second on the mixing tank, where the raw material goes into the production part. Methods: The theoretical part is focused on description of cultivation methods used in microbiological laboratories for determination of individual microorganisms, especially determination of total number of microorganisms, determination of number of molds and yeasts etc. In the practical part, the differences in...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleMikrobiologická zátěž surovin (produktů) při prostojích v zásobních tancích a zařízeníchcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2018
dcterms.dateAccepted2018-05-30
dc.description.departmentKatedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Biological and Medical Sciencesen_US
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.identifier.repId172602
dc.title.translatedMicrobiological load of raw materials (products) at downtimes in storage tanks and equipmentsen_US
dc.contributor.refereeVicen, Matej
dc.identifier.aleph002189085
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMedical Laboratory Technicianen_US
thesis.degree.disciplineZdravotní laborantcs_CZ
thesis.degree.programHealthcare bioanalyticsen_US
thesis.degree.programZdravotnická bioanalytikacs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Biological and Medical Sciencesen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csZdravotní laborantcs_CZ
uk.degree-discipline.enMedical Laboratory Technicianen_US
uk.degree-program.csZdravotnická bioanalytikacs_CZ
uk.degree-program.enHealthcare bioanalyticsen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csLucie Kasalová Mikrobiologická zátěž surovin při prostojích v zásobních tancích a zařízeních Bakalářská práce Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Zdravotnická bioanalytika Cíl práce: Cílem bakalářské práce je zjistit, zda suroviny používané pro potravinářskou výrobu je možné využívat po dobu doporučeného skladování, ale i po uplynutí této doby a v jaké míře jsou ovlivněny nárůstem mikrobů. Dále charakterizovat klasické kultivační metody využívané v mikrobiologii potravin a popsané postupy stanovování mikroorganismů v potravinách. V experimentální části, která se zabývá testováním surovin (ovocných koncentrátů) uchovávaných v zásobních tancích, se pokusíme zjistit, v jaké míře podléhají mikrobiologické zátěži. Pro porovnání výsledků experimentální části budou zvolena dvě místa odběru vzorku - první na panelu u zásobního tanku, druhé na míchacím tanku, kdy jde surovina do výrobní části. Metody: Teoretická část je zaměřena na popis kultivačních metod používaných v mikrobiologických laboratořích pro stanovení jednotlivých druhů mikroorganismů, především stanovení celkového počtu mikroorganismů, stanovení počtu plísní a kvasinek atd. V praktické části byly sledovány odlišnosti v počtech mikroorganismů v ovocných koncentrátech při prostojích ve výrobní sféře, kdy docházelo k...cs_CZ
uk.abstract.enLucie Kasalová Microbiological load of raw materials at downtimes in storage tanks and equipments Bachelor thesis Charles University, Faculty of Pharmacy in Hradec Králové Health bioanalytics Background: The aim of bachelor thesis is to find out whether the raw materials, used for food production, can be used for the recommended storage period but also after this period and to what extent they are affected by the increase of microbes. Further characterize the classical cultivation methods used in food microbiology and the process for the determination of microorganisms in food. In the experimental part, which deals with the testing of raw materials (fruit concentrates) stored in storage tanks, we try to find out to what extent they are subject to microbiological stress. For the comparison of the results of the experimental part, two sampling points will be selected - the first on the panel for the tank, the second on the mixing tank, where the raw material goes into the production part. Methods: The theoretical part is focused on description of cultivation methods used in microbiological laboratories for determination of individual microorganisms, especially determination of total number of microorganisms, determination of number of molds and yeasts etc. In the practical part, the differences in...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
thesis.grade.code2
dc.identifier.lisID990021890850106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2025 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV