Zavedení systému na principech HACCP ve stravovacích službách - vývoj v regionu Kutná Hora v letech 2005, 2010
The introduction of the principles of HACCP in the catering services - development in the region of Kutna Hora in 2005, 2010
bakalářská práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/39344Identifikátory
SIS: 82672
Kolekce
- Kvalifikační práce [3173]
Autor
Vedoucí práce
Fakulta / součást
3. lékařská fakulta
Obor
Veřejné zdravotnictví
Katedra / ústav / klinika
Ústav hygieny
Datum obhajoby
16. 9. 2010
Nakladatel
Univerzita Karlova, 3. lékařská fakultaJazyk
Čeština
Známka
Velmi dobře
Souhrn Má bakalářská práce se zabývá tématem, které zní "Zavedení systému na principech HACCP ve stravovacích službách - vývoj v regionu Kutná Hora v letech 2005, 2010". Cílem této práce je zanalyzovat vývoj zavedení systému HACCP ve stravovacích službách v Kutné Hoře za období roku 2005 a roku 2010. Pro svou práci využívám nepublikované výsledky z dotazníkové analýzy z roku 2005 a srovnávám je s výsledky získané v roce 2010. Dotazník, typy otázek a výběr charakteru provozoven stravovacích služeb byl zachován totožný s původním dotazníkem z roku 2005. V roce 2010 došlo ke změně pouze u dvou otázek z důvodu změny legislativy. Výsledkem bude zhodnocení, zda v tomto regionu došlo za uplynulou dobu ke zlepšení informovanosti a k jinému náhledu na povinnost zavádění systému HACCP. Práce využívá dotazníkové metody s obsahem 13 otázek, směřující na všeobecné podmínky poskytování stravovacích služeb, informovanosti provozovatelů, pracovníků a jejich názoru týkající se této problematiky. Veškeré dotazníky byly vyplňovány provozovateli anonymně a dobrovolně, v celkovém počtu 50 provozoven stravovacích služeb, které byly vybírány náhodně v rámci prováděného státního zdravotního dozoru na oddělení hygieny výživy. Výsledky jednotlivých otázek jsou v obou rocích zpracovány do grafických tabulek pod body 1-13 a lze je...
My Bachelor's works contains the topic "The introduction of the principles of HACCP in the catering services - development in the region of Kutna Hora in 2005, 2010". The aim of this work is to analyze the development of system implementation HACCP in catering services in Kutná Hora for the period from 2005 till 2010. For my work I use unpublished results from the analysis of questionnaires from 2005 and I compare them with results obtained in year 2010. Questionnaire, question types and the selection of nature of the food service was maintained identical like the original questionnaire in 2005. Only two questions were changed in year 2010 because the changes in legislation. The result will be assessment, whether it was to raise awareness in teh region for the lat time and another preview of the obligation to implement HACCP. The paper work uses a questionnaire containing 13 questions aimed at general conditions of provision of catering services, infomration of operators, workers and their opinion on this issue. All questionnaires were completed anonymously and voluntarily by operators, in total of 50 establishments catering services, which were selected randomly at the implementations of state medical supervision in the department of nutrition hygiene. Results of individual questions in both years...