Show simple item record

Expiration date analysis of goat milk products.
dc.contributor.advisorKlusoňová, Hana
dc.creatorNasavrcká, Petra
dc.date.accessioned2017-04-27T13:25:58Z
dc.date.available2017-04-27T13:25:58Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/36457
dc.description.abstractSHRNUTÍ Cílem této bakalářské práce bylo provedení senzorické analýzy u kozích sýrů v době použitelnosti a po ní. Byla zkoumána kvalita sýrů a možnost prodloužení jejich doby použitelnosti. K senzorické analýze byly použity kozí sýry z Kozí farmy Žernov. Analýzy se účastnilo 10 hodnotitelů všech věkových kategorií. Při hodnocení byla použita párová porovnávací zkouška. Tato zkouška je vhodná pro laiky. V rámci analýzy byly posuzovány následující parametry: vzhled, textura, vůně a chuť. Data byla vyhodnocena pomocí programu Microsoft Office Excel 2003. Podle výsledků bylo zřejmé, že se kvalita kozích sýrů po datu použitelnosti zhoršuje. Kvůli senzorickým vlastnostem nebylo vhodné dobu použitelnosti prodlužovat. Doba použitelnosti byla od výrobce nastavena správně.cs_CZ
dc.description.abstractThe objective of this bachelor thesis was finish of sensorial evaluation of the goat cheese. Quality and extension of usable life were researched. Goat cheese from goat farm Žernov were used for the sensorial analysis. 10 evaluators all ages participated in the analysis. We used the paired comparison test in the analysis. This method is suitable for laymen. The following parameters were evaluated during the analysis: visual appearance, texture, aroma and flavor. The data were processed in Microsoft Office Excel 2003. According to results was obvious that quality of goat cheese after usable life is getting worse. It wasn`t suitable to extend the usable life because of sensorial qualities. Producer had a correct usable life.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleAnalýza expirační doby kozích mléčných produktůcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2011
dcterms.dateAccepted2011-06-03
dc.description.departmentDepartment of Biological and Medical Sciencesen_US
dc.description.departmentKatedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.identifier.repId81012
dc.title.translatedExpiration date analysis of goat milk products.en_US
dc.contributor.refereeKřivčíková, Lucie
dc.identifier.aleph001366363
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMedical Laboratory Technicianen_US
thesis.degree.disciplineZdravotní laborantcs_CZ
thesis.degree.programHealthcare bioanalyticsen_US
thesis.degree.programZdravotnická bioanalytikacs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Biological and Medical Sciencesen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csZdravotní laborantcs_CZ
uk.degree-discipline.enMedical Laboratory Technicianen_US
uk.degree-program.csZdravotnická bioanalytikacs_CZ
uk.degree-program.enHealthcare bioanalyticsen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csSHRNUTÍ Cílem této bakalářské práce bylo provedení senzorické analýzy u kozích sýrů v době použitelnosti a po ní. Byla zkoumána kvalita sýrů a možnost prodloužení jejich doby použitelnosti. K senzorické analýze byly použity kozí sýry z Kozí farmy Žernov. Analýzy se účastnilo 10 hodnotitelů všech věkových kategorií. Při hodnocení byla použita párová porovnávací zkouška. Tato zkouška je vhodná pro laiky. V rámci analýzy byly posuzovány následující parametry: vzhled, textura, vůně a chuť. Data byla vyhodnocena pomocí programu Microsoft Office Excel 2003. Podle výsledků bylo zřejmé, že se kvalita kozích sýrů po datu použitelnosti zhoršuje. Kvůli senzorickým vlastnostem nebylo vhodné dobu použitelnosti prodlužovat. Doba použitelnosti byla od výrobce nastavena správně.cs_CZ
uk.abstract.enThe objective of this bachelor thesis was finish of sensorial evaluation of the goat cheese. Quality and extension of usable life were researched. Goat cheese from goat farm Žernov were used for the sensorial analysis. 10 evaluators all ages participated in the analysis. We used the paired comparison test in the analysis. This method is suitable for laymen. The following parameters were evaluated during the analysis: visual appearance, texture, aroma and flavor. The data were processed in Microsoft Office Excel 2003. According to results was obvious that quality of goat cheese after usable life is getting worse. It wasn`t suitable to extend the usable life because of sensorial qualities. Producer had a correct usable life.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.identifier.lisID990013663630106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2025 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV