Zobrazit minimální záznam

Psychosocial workload in HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) organisations
dc.contributor.advisorKocianová, Renata
dc.creatorČermáková, Helena
dc.date.accessioned2022-10-04T14:48:09Z
dc.date.available2022-10-04T14:48:09Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/175432
dc.description.abstract5 Abstract The bachelor thesis deals with the issue of psychosocial workload in HORECA organizations (hotels, restaurants, cafes). The aim of the thesis is to identify and describe the main psychosocial factors of workload with regard to the specifics of the HORECA sector, which includes the hotel industry and various types of catering establishments. The thesis firstly deals with the issue of workload and stress. Next, the focus is on the general concept of psychosocial factors of workload according to the categorization established by the World Health Organization. The following part of the thesis is devoted to the characteristics of HORECA organizations, focusing on the main psychosocial factors of workload most commonly found in the respective sector. The thesis also reflects on the current pandemic situation with Covid-19. The thesis also includes a quantitative empirical investigation to determine the subjectively perceived burden for the main factors of psychosocial workload of employees in HORECA organizations. Key words psychosocial factors, workload, work stress, work safety, safety and health protection, HORECA (Hotels, Restaurants, Cafes)en_US
dc.description.abstract4 Abstrakt Bakalářská práce se věnuje problematice psychosociální pracovní zátěže v organizacích HORECA (hotely, restaurace, kavárny). Cílem práce je identifikovat a popsat hlavní psychosociální faktory pracovní zátěže s ohledem na specifika sektoru HORECA, který zahrnuje hotelnictví a různé druhy gastronomických zařízení. Práce se nejprve zabývá problematikou pracovní zátěže a stresu. Dále je pozornost soustředěna na obecná pojetí psychosociálních faktorů pracovní zátěže dle kategorizace stanovené Světovou zdravotnickou organizací. Následující část práce se věnuje charakteristice organizací HORECA se zaměřením na hlavní psychosociální faktory pracovní zátěže nejčastěji se vyskytující v příslušném sektoru. V práci je zároveň reflektována aktuální pandemická situace s Covid- 19. Součástí práce je i kvantitativní empirické šetření, jehož cílem je zjistit subjektivně vnímanou zátěž u hlavních faktorů psychosociální pracovní zátěže zaměstnanců v organizacích HORECA. Klíčová slova psychosociální faktory, pracovní zátěž, pracovní stres, bezpečnost práce, bezpečnost a ochrana zdraví, HORECA (Hotely, Restaurace, Kavárny)cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Filozofická fakultacs_CZ
dc.subjectpsychosocial factors|workload|work stress|work safety|safety and health protection|HORECAen_US
dc.subjectpsychosociální faktory|pracovní zátěž|pracovní stres|bezpečnost práce|bezpečnost a ochrana zdraví|HORECAcs_CZ
dc.titlePsychosociální pracovní zátěž v organizacích HORECA (Hotely, Restaurace, Kavárny)cs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2022
dcterms.dateAccepted2022-09-06
dc.description.departmentDepartment of Adult Education and Personnel Managementen_US
dc.description.departmentKatedra andragogiky a personálního řízenícs_CZ
dc.description.facultyFilozofická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Artsen_US
dc.identifier.repId222830
dc.title.translatedPsychosocial workload in HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) organisationsen_US
dc.contributor.refereeZáškodná, Helena
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineAdult Education and Personnel Managementen_US
thesis.degree.disciplineAndragogika a personální řízenícs_CZ
thesis.degree.programEducationen_US
thesis.degree.programPedagogikacs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFilozofická fakulta::Katedra andragogiky a personálního řízenícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Arts::Department of Adult Education and Personnel Managementen_US
uk.faculty-name.csFilozofická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Artsen_US
uk.faculty-abbr.csFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csAndragogika a personální řízenícs_CZ
uk.degree-discipline.enAdult Education and Personnel Managementen_US
uk.degree-program.csPedagogikacs_CZ
uk.degree-program.enEducationen_US
thesis.grade.csDobřecs_CZ
thesis.grade.enGooden_US
uk.abstract.cs4 Abstrakt Bakalářská práce se věnuje problematice psychosociální pracovní zátěže v organizacích HORECA (hotely, restaurace, kavárny). Cílem práce je identifikovat a popsat hlavní psychosociální faktory pracovní zátěže s ohledem na specifika sektoru HORECA, který zahrnuje hotelnictví a různé druhy gastronomických zařízení. Práce se nejprve zabývá problematikou pracovní zátěže a stresu. Dále je pozornost soustředěna na obecná pojetí psychosociálních faktorů pracovní zátěže dle kategorizace stanovené Světovou zdravotnickou organizací. Následující část práce se věnuje charakteristice organizací HORECA se zaměřením na hlavní psychosociální faktory pracovní zátěže nejčastěji se vyskytující v příslušném sektoru. V práci je zároveň reflektována aktuální pandemická situace s Covid- 19. Součástí práce je i kvantitativní empirické šetření, jehož cílem je zjistit subjektivně vnímanou zátěž u hlavních faktorů psychosociální pracovní zátěže zaměstnanců v organizacích HORECA. Klíčová slova psychosociální faktory, pracovní zátěž, pracovní stres, bezpečnost práce, bezpečnost a ochrana zdraví, HORECA (Hotely, Restaurace, Kavárny)cs_CZ
uk.abstract.en5 Abstract The bachelor thesis deals with the issue of psychosocial workload in HORECA organizations (hotels, restaurants, cafes). The aim of the thesis is to identify and describe the main psychosocial factors of workload with regard to the specifics of the HORECA sector, which includes the hotel industry and various types of catering establishments. The thesis firstly deals with the issue of workload and stress. Next, the focus is on the general concept of psychosocial factors of workload according to the categorization established by the World Health Organization. The following part of the thesis is devoted to the characteristics of HORECA organizations, focusing on the main psychosocial factors of workload most commonly found in the respective sector. The thesis also reflects on the current pandemic situation with Covid-19. The thesis also includes a quantitative empirical investigation to determine the subjectively perceived burden for the main factors of psychosocial workload of employees in HORECA organizations. Key words psychosocial factors, workload, work stress, work safety, safety and health protection, HORECA (Hotels, Restaurants, Cafes)en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Filozofická fakulta, Katedra andragogiky a personálního řízenícs_CZ
thesis.grade.code3
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV